Rail Nation Answers

1. Oké, we beginnen met je vraag

Zoeken door vragen te beantwoorden

Om een antwoord te vinden, kies je eerst een hoofdcategorie en dan een subcategorie, net zo lang totdat het antwoord hieronder te zien is. Als je zelf het antwoord niet kunt vinden, dan kun je aan het eind contact met ons opnemen.

Ik heb een vraag over...

Even in detail:

Zoeken via de sitemap

Zoek je liever via een normale sitemap zoals je dat kent van een Wiki of een FAQ? Dat kan ook, gebruik gewoon de Answers sitemap-navigatie om je antwoord te vinden.

Tutorial Kopieer de directe link naar dit antwoord op je klembord

Een overzicht van alle opdrachten en een korte uitleg erover.

Opdracht 1: Welkom
Een korte introductie over de conducteur, klik op "verdergaan" om verder te gaan.

Opdracht 2: Koop een locomotief
Ga naar de balk onderaan je scherm om een locotomief te kopen. Klik op het symbool van de locotomief. Er komt een nieuw scherm, klik hier op "koop locomotief". De nieuwe locomotief zal in de lijst erbij komen, je kunt nu het scherm sluiten door op de X te klikken.

Opdracht 3: Koop wagons
Ga naar de balk onderaan je scherm om wagons te kopen. Klik op het symbool van de locotomief. Er komt een nieuw scherm kies hier de tab "Wagons". Kies de wagons van kolen en koop er twee.

Opdracht 4: Een diestregeling instellen
Klik op de locomotief die bij je stad slaapt. Er verschijnt een nieuw menu met details van deze locomotief. Klik op "Dienstregeling" rechtsonder aan dit scherm. Het spel zal naar een industrie verplaatsen (Kolen), klik op deze industrie om de eerste stop in te stellen. Het spel zal dan naar je stad verplaatsen, klik op de stad om de tweede stop in te stellen. Klik op bevestigen om het schema in te stellen.

Opdracht 5: Verhoog je Remise
Klik op de knop van je station onderaan de balk. Er zal een nieuw scherm verschijnen welke je het station laat zien met de bijbehorende gebouwen. Kies de Remise en verhoog deze met een niveau. Klik vervolgens weer op de knop met de kaart om terug te keren.

Opdracht 6: Nog een dienstregeling opstellen
Klik op de locomotief die slaapt bij je stad. Er zal een nieuw scherm tevoorschijn komen met de details van deze locomotief. Klik op "dienstregeling" rechtsonder in het menu. Het spel zal naar een industrie (Hout) gaan, klik op deze industrie om de eerste stop te bevestigen. Dan zal het spel naar je stad gaan, klik op je stad om de tweede stop te bevestigen. Klik op "bevestigen" onderaan het scherm om de dienstregeling te activeren.

Opdracht 7: Onderzoek
Klik onderaan je balk op de knop van je onderzoek. Er zal een nieuw scherm komen met je onderzoeksboom. Klik op de eerste upgrade om je "superhete stoom" te onderzoeken. Bevestig je onderzoek. Als je een onderzoek hebt voltooid zal deze groen kleuren. Witte upgrades kun je onderzoeken maar de rode nog niet. Je zult de pijlen moeten volgen om de rode onderzoeken vrij te spelen. Ga terug naar je stad.

Opdracht 8: Installeer een upgrade
Klik onderaan op de balk op het icoon van de locomotief. Er komt een nieuw scherm met het overzicht van je locomotieven. Klik op een locomotief en er zal een nieuw scherm openen met de details van deze locomotief. Klik op "upgrade" onderaan. Er zal een nieuw scherm verschijnen met alle mogelijke upgrades. De upgrades die zijn onderzocht hebben een andere kleur dan diegene die nog niet zijn onderzocht. Selecteer de upgrade die je wil installeren en klik vervolgens op "upgrade kopen".

Opdracht 9: Haal een bonus op van je station
Je krijgt aan de linkerkant een klein icoontje te zien van je station. Dit betekend dat er een bonus klaar is om op te halen. Klik op het icoon en je komt in je station terecht. Het spel laat je het gebouw zien met de groene balk erboven. Dat aangeeft dat de bonus klaar is om te worden opgehaald. Klik op de groene balk en daarmee heb je de bonus opgehaald. Twee gebouwen (Restaurant en Winkelcentrum) geven je geld en een gebouw (Hotel) geeft je prestige.

Opdracht 10: Sporen
Ga naar je station en upgrade je gebouw, spoorproductie, om meerdere sporen te kunnen leggen. Als het gebouw klaar is brengt het spel je naar een plaats waar je een nieuw spoor moet leggen. Klik op het spoor en bevestig door op "bouwen" te klikken.

Opdracht 11: Klassement
Klik op de balk onderaan op het icoon van de statistieken. Er zal een nieuw menu verschijnen met statistieken inclusief de rangen. Zoek je eigen met met de knop die rechts onderaan staat "Mijn positie".

Opdracht 12: Remise upgraden
Ga naar je station en upgrade je Remise nog een niveau. Kijk ook op je misschien nog een bonus kan ophalen van een van je gebouwen.

Opdracht 13: Nog een locomotief
Ga nog een locomotief kopen, Let op: de locomotief die je moet kopen is de Zwaluw. Andere locomotieven beeindigen de opdracht niet. Denk eraan om een dienstregeling in te stellen om geld te verdienen.

Opdracht 14: Help!
Klik op het '?' rechts bovenaan ieder menu scherm. Je krijgt dan een nieuw scherm met een korte uitleg over waar je je nu bevindt. Een kleine help in het spel. Je kunt ook altijd voor hulp vragen in de chat, op het forum, op answers of door contact op te nemen met support.

Opdracht 15: Grotere bonus
Ga naar het station en upgrade het Restaurant naar niveau twee.

Opdracht 16: Rekeninglimiet
Klik op de bank op je station en verhoog het niveau naar twee. Het niveua van de bank zal ook de limiet van je account verhogen.

Opdracht 17: Loterij
Ga naar het station en klik op het gebouw van de loterij. Klik op "gratis lot" om je dagelijks gratis lot te krijgen. Kras het lot door erover te gaan terwijl je de linkermuis knop ingedrukt houd. Het tweede deel van deze opdracht is om door middel van goud (dat je krijgt) nog een lot open te krassen.

Opdracht 18: Je uiterlijk
Klik op je avatar linksboven in je scherm. Er zal een nieuw scherm openen. Ga naar de tab "Avatar" en dan kun je kleren gaan kopen voor je avatar. Zo kun je bijvoorbeeld bij "kast" het haar veranderen. Elk tijdperk neemt nieuwe kleding met zich mee. Het tweede deel van deze opdracht moet je een nieuw item kopen bij het "warenhuis" (je krijgt het goud hiervoor).

Opdracht 19: Een klein bedrijf
Sluit je aan bij een bestaande associatie of start er zelf een. Associaties zijn een grote hulp in dit spel en het draait allemaal om samenwerking om de stad te laten groeien. Het spel gaat er niet om om winst te maken maar om de stad met het hoogste level en de speler/associatie met de meeste prestige. De enige manier om dit voor elkaar te krijgen is door de gevraagde goederen naar de stad te vervoeren om te groeien en hiermee samen te werken. Een associatie is een hele goede manier om dit allemaal voor elkaar te krijgen.

Opdracht 20: Goede buurt
Ga een bonus innen van een van je associatie leden. Op deze manier kun je gewoon het geld voor hun innen als ook de prestige van het Hotel terwijl ze er niet zijn. Tip: Collect a bonus from another member of your association. This way when the player is offline you can still collect the bonus for them so they can make some money and receive their prestige from the hotel building. Note: by collecting the prestige bonus your association will get prestige as well. It is in your favor to collect bonusses from other members as well.

Opdracht 21: Vrienden
Ga naar de statistieken, de chat of naar je associatieoverzicht en nodig een paar spelers uit om vrienden te worden. Vrienden kunnen erg handig zijn om vragen aan te stellen of om speeltactieken te delen.

Opdracht 22: Een nieuwe naam
Klik op het icoon van je treinen onderaan de pagina. Er verschijnt nu een scherm met de details van je treinen. Kies uit deze lijst één trein en er verschijnen meer details. Kies een nieuwe naam door op de knop 'Nieuwe naam' te klikken. Voer hier je nieuwe naam in en klik op 'Wijzigen'. Je trein heeft nu een nieuwe naam.

Opdracht 23: Trein onderhoud
Klik op het icoon van je treinen onderaan de pagina. Er verschijnt nu een scherm met de details van je treinen. Je zal nu zien welke treinen je moet onderhouden door naar de staat te kijken. Klik op de trein die je wilt onderhouden en er verschijnen extra details. Klik onderaan dat scherm op 'Onderhoud' en bevestig dit door op 'Oké' te klikken,

Opdracht 24: Ongeduldig?
Afhankelijk van de investeringen en bezettingsgraad kan de wachttijd bij een industrie vrij lang zijn. Om de wachttijd te omzeilen kan je de knop 'Direct wegsturen' gebruiken. Dit doe je door te wachten tot je trein bij de industrie is, beweeg je muis over je trein heen and klik op 'Direct Wegsturen'. Als je dit dan bevestigt, zal je trein de wachttijd overslaan.

Opdracht 25: Competities
Een teken boven de stad attendeert je op een competitie in je stad en om welk goed het gaat. Je kan mee doen, door op het moment dat de competitie is gestart, op het teken te klikken.Hou in gedachte om je treinen een nieuwe dienstregeling te geven om zo tijd te besparen. Wil je vooraf weten welke competities eraan komen dan kan je bij je planningskantoor op het tabblad 'Competities' zien welke competities eraan komen. Voor 10 goud kan je je dan vooraf aanmelden zodat je sowieso mee doet. 

Opdracht 26: Investeringen
Door in een industrie te investeren kan je je wachttijd naar beneden halen. Als een industrie 100% is en een niveau omhoog gaat zal je prestige ontvangen. De prestige is afhankelijk van het aantal investeringen dat je hebt gedaan. Klik op een industrie and kies dan voor 'Investeringen'. Een nieuw scherm zal zich openen en hier zal je zien wie er geinvesteerd heeft. Als jouw associatie meer dan 50% van de investeringen gedaan heeft zal de wachttijd nog eens afnemen met 50%. Hou er wel rekening mee, dat alleen de top 5 investeerders getoond worden. Dus om een meerderheid van 50% te krijgen, is het niet voldoende om een simpele berekening te maken, omdat niet alle investeringen getoond worden.

Opdracht 27: Een nieuwe locomotief
Ga naar je onderzoeksmenu en ga door met het onderzoeken van nieuwe treinen. Door je onderzoekslab te upgraden zal je sneller onderzoekspunten krijgen.

Opdracht 28: locomotief kopen
Koop een nieuwe locomotief, die je zojuist onderzocht hebt. Als eerste moet je je remise upgraden of 1 van je oude treinen verkopen. Je remise en tijdperk beperken het niveau van je remise en dus het aantal treinen dat je kan bezitten.

Opdracht 29: Integratie
Integratie is een erg belangrijk onderdeel van een associatie. Het kan je wachttijd nog verder naar beneden brengen en zorgen voor een extra bonus zodat je meer winst maakt. Werk samen met twee andere spelers van jouw associatie om deze taak te volbrengen. Hou in gedacht dat de industrie een bezettingsgraad van ten minste 25% moet hebben. Anders kan je industrie geen binnenkomende goederen accepteren

Jij levert goederen aan de industrie maar haalt niks op. Dus bijvoorbeeld alleen hout naar de houtzagerij. Twee andere spelers moeten deze goederen oppikken en deze afleveren aan de stad. Zij mogen niks leveren aan de industrie. Dus in dit voorbeeld alleen planken naar de stad. Op het moment dat deze integratie afgerond is zal je de opdracht voltooien. Voor me gedetaileerde informatie klik op de 2 links 'Integratie' en 'Bezettingsgraad'.

Opdracht 30: Competities, deel 2
Doe mee en beëindig vijf competities. De eerder competities worden niet meegeteld, dus de opdracht start met tellen vanaf dit moment.

Opdracht 31: Winst
Maak een dienstregeling, die een winst van $10.000 per uur heeft. Je kan je locomotief upgraden, je locomotief een turbo geven, je locomotief onderhouden en de wachttijd verlagen om deze opdracht te voltooien.

Opdracht 32: Vergunningen
Ga naar je planningskantoor door onderaan op het icoon van je planningskantoor te klikken. Ga naar het tabblad 'Vergunningen' en nu kan je op een vergunning bieden. Je kan maar 1 vergunning hebben per goed. Als je je vergunningenhandel upgrade kan je meer dan 1 vergunning hebben. Als je haast heb kan je vooraf de vergunning kopen met goud, je betaalt dan ook nog het bedrag in geld. Een veiling voor een vergunning start bij de dubbele hoeveelheid aan geld.

Opdracht 33: Verbind je aan een nieuwe stad - Laatste opdracht
Upgrade je 'Spoorproductie' en leg nieuwe sporen om je te verbinden met een een nieuwe stad. Door 3 sporen aan deze nieuwe stad te leggen zal je hier ook competities krijgen. Door je te verbinden aan een nieuwe stad breid je je netwerk uit en maak je misschien meer winst. Maar hou in gedachte dan aan het einde van het spel de prestige telt en niet de gemaakte winst.

Veel geluk en veel plezier


Was de vertaling goed en te begrijpen?

Ja   Neutraal   Nee

Is je vraag naar tevredenheid beantwoord?

Ja   Neutraal   Nee

Was het antwoord makkelijk te begrijpen?

Ja   Neutraal   Nee